Isnin, 5 Oktober 2009

KESEMPATAN YANG BARU MUNCUL...


salam to all...
selamat hari raya aidilfitri...masih blom terlambat lagi kot...baru ada kesempatan untuk aku menulis...dh lame sgt rasenye x update kn blog aku ni...sib baik bkn kebun, klu x musti lalang n rumpai2 lain dh tinggi menggunung...hehe...
cerita pasal raya...best!!sebab tahun ni adalah first year aku beraya sbg ibu...beraya dgn nursafiyya insyirah...tambah mengebestkan lg sbb tahun ni turn beraya kt kampung aku...n ari raya yg mulia tu jgk merupakan besday suamiku tercinta...so raya kali ni really gives something to my heart...so meaningful bakk kate omputess...
hurmmm....walaupun turn raye thn ni kt kpg aku,tp kami ttap balik ke kpg suamiku...sib baik suami aku ni keje freelance, bleh blik dua2 kpg...5 ari kt tganu,5 ari kt perak...fair n square..hihi...aku n insyirah sonok la jalan2...wlaupun penatnye tuhan saje yg tau...
kt kpg aku, syira x sempat nk duk berguling pun...kejap org tu dukung, jap lg org ni plak riba, pastu org nu plak lambung...nk wat camane saham tgh tggi...tu la satu2nye cucu n anak sedara belah aku...glemer gile budak kecik tu...sronok sgt sampai x kisah ayah n ibu...huhu...
balik umah sdri mule la xmo duduk bwh...nk bdukuuuung aje...sape yg susah??akaaaakkk jugak!!jenuh aku n suami duk melayan kerenah dia pas blik sini...dh terbiase manje kt kampung,alih2 blik sini pun nk manje gak leee...nak x nak aku kene neutralkan dia smula...payah la jgk...skang pun masih dlm proses training...asik merengeeeek je...pantang ibu hilang dari pandangan dia je, nangis...melalak panjang plak tu...bile angkat je, tersengih2...huuuu...nasib btol...
best gak pengalaman menjaga anak sendiri ni...ia mengajar aku menjadi sabar wlaupun kadang2 byk jgk time aku x sabar...hehe..;) insyirah ni pun ala2 hot temper gak...ikot aku kot?kih3...harap2 dia xde la se'hot' aku...sng aku nk didik dia nanti...ibu garang xpe, senang nk didik anak...
eheh!!pjg plak aku bercerita kali ni ekk...perut pun tibe2 je rase lapo...hummm...mkn kuey raye la...yg bwk blik dri kpg aritu ade lg...k korang,aku stop dulu yeee..tata!!

1 komen la sikiiitt...:

umminabilah 5 Oktober 2009 6:11 PTG  

Amboi Ngah..raye sakan..banyak lh syira dpt wit raye ye...

About This Blog

About This Blog

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP